skip to Main Content

FILOSOFI

Holedesign startet opp i 1999 med et møbel modulsystem som ble kalt ”L1,”  navngitt og nummerert etter Lars sitt første møbelsystem. I årene fram til i dag har dette systemet vært bærebjelken i vår design. Samtidig har det blitt utviklet en rekke andre type møbler og designobjekter med en stor variasjon i materialer og uttrykk. Vi har fokusert på miljøvenlige og varige materialer som heltre og metaller. Ideen har vært å skape produkter som både designmessig og kvalitetsmessig har en lang holdbarhet. Denne filosofien ønsker vi å formidle i all vår design.

HÅNDVERK, MATERIALITET OG LEKENHET

treverk1

Kjerneverdiene i Holedesign er håndverk, materialitet og lekenhet. I alle våre prosjekter vil du finne en referanse til dette. Håndverket kommer fram i produktene laget av våre produsenter med kjærlighet for faget og med kunnskap om materialer. Lekenheten kommer fram gjennom det uventede og kontrasterende i våre produkter. Kombinasjonen av disse verdiene er utgangspunktet for å skape varige produkter.

HEKTA PÅ TREVERK

Holedesign har i lang tid vært hekta på treverk, møbler og interiører med bruk av tre. Vår møbelproduksjon har utgangspunkt i tradisjonsrike produksjonsmetoder, og vi mener treet er et opplagt materiale for bruk i mange typer interiører. Varmen fra treverket tilfører noe ekstra, spesielt i dagens hektiske samfunn hvor vi ønsker å ha en referanse til naturen.

treverk

METALLER

kobber

Både i kombinasjon med treverk og som enkeltstående designprodukter har vi siden starten jobbet med ulike typer metaller. Til å begynne med var det mest rustfritt stål og aluminium. I den senere tid har vi jobbet mye med sort stål, messing og kobber. Og en ting er sikkert, metaller kommer vi til å jobbe mye med i fremtiden.

MARMOR

Vi har blitt begeistret for alle de fantastiske marmortypene som finnes. Vi har derfor den senere tiden begynt å integrere ulike typer i våre design. Vi bruker marmor blant annet til våre bord, ulike hyllesystemer og disksystemer.

marmor

CORIAN

corian2

Corian er et komposittmateriale som vi har blitt svært begeistret for gjennom årene. Dette skyldes mulighetene for bearbeiding ved eksempelvis bøying, fresing, sømløse skjøter, lysgjennomslipp, kvalitet og ikke minst taktilitet. Vi har brukt Corian i alt fra belysningsprodukter til bord, benker, disker, hyller og ulike baderoms- og kjøkkenprodukter. Når nå utvalget av farver har blitt mye riktigere, så er dette en favoritt for fremtiden.

DETALJER

Holedesign er opptatt av detaljer og tilbyr spesialløsninger på detaljnivå ned til tilpassede hengsler og skruer. Små detaljer løfter helheten, og tilfører produktet materialitet.

detalje5